Helpt te helpen in Madurai, Zuid-India

Projecten van Stichting Anbagam

 

Madurai, IndiaDe Stichting Anbagam geeft steun aan het Instituut voor verstandelijk beperkte kinderen Anbagam in Madurai, Zuid-India.

 

Dit Instituut voor kinderen met een verstandelijke beperking Anbagam in Madurai ,wordt geleid door de orde van de Sisters of St. Anne. De orde van de Sisters of St. Anne is een katholieke organisatie die vele sociale projecten heeft in het onderwijs, gezondheidszorg, ouderenzorg en zorg voor mensen met een beperking.

 

Er is veel deskundigheid opgebouwd in het werken met kinderen die een verstandelijke of meervoudige beperking hebben. Binnen het Instituut is ook een eigen opleiding voor gespecialiseerde leerkrachten. De kinderen die in het Instituut verblijven en waarvoor de zusters zich inzetten komen voornamelijk uit de allerarmste Hindoe gezinnen.

 

Momenteel zet de Stichting Anbagam in Nederland zich in voor de drukkerij van dit Instituut. Onze stichting werft voor deze drukkerij geld.

 

  • In de drukkerij wordt de oudere (vanaf 18 jaar) gehandicapte kinderen een zinvolle vaardigheid aangeleerd.
  • Wil de drukkerij kunnen voortbestaan, dan zal er een aantal vernieuwingen doorgevoerd moeten worden in het drukproces. Dit om de kwaliteit van het drukwerk te verbeteren. Daarvoor zullen er een aantal machines aangeschaft dienen te worden, zoals een snijmachine en een bind-lijmmachine.
  • Deze machines zijn in 2012 aangeschaft

drukkerij2Essentieel in dit proces is de mogelijkheid van een continue productie. In India worden er, vanwege het tekort aan elektriciteit, zogenaamde "powercuts" uitgevoerd. Dat betekent dat gedurende de dag de levering van elektriciteit vele uren wordt onderbroken en de drukkerij stil ligt. Om de continuïteit van het drukproces te waarborgen, is er een generator nodig. Met de aanschaf van een generator kan het vermogen om selfsupporting te zijn in belangrijke mate vergroot worden.

Deze aanschaf is inmiddels gerealiseerd.Dit is mogelijk gemaakt door een gift van de Stichting G.G.D. Baron van Hardenbroek van de Kleine Lindt.

Tevens is een zonnen-energiesysteem geinstaleerd dat neergiegeeft voor de verlichting,computers,koelkasten etc.

Ook hier is de contnuiteitvan energie aan de orde.

Er een lamineermachine en een nietmachine aangeschaft.

In de volgende fase van innovatie van de drukkerij wordt er geld geworven voor verbouw van de drukkerij teneinde een milieu- en mensvriendelijke reiniging van de drukplaten mogelijk te maken en het drukproces beter te laten verlopen. Bijvoorbeeld het creëren van extra opslagruimte voor papier, het scheiden van werkzaamheden waarbij water wordt gebruikt en de werkzaamheden waarbij dat niet het geval is en de aanschaf van een nieuwe reinigingsmachine.

In 2014 is er op initiatief van de orde van de Sisters of St. Ann een geheel nieuw gebouw neergezet voor de bestaande drukkerij wwardoor bovenstaande problemen worden opgelost.

De reiniging van de drukplaten wordt inmiddels uitbesteed aan een gespecialiseerd bedrijf.

 

De komende jaren worden er, nadat het project van de drukkerij is afgerond, projecten gestart om meerdere kleine werkplaatsen op te zetten. Hier worden vaardigheden geleerd tot het maken van producten zoals bakjes van bananenblad, het maken van tasjes en schilderen van de gemaakte spullen. Zo kunnen meer kinderen een dagelijkse bezigheid hebben. Het wordt zo ook mogelijk gemaakt dat de kinderen op die manier eigen inkomsten genereren.